Ny utveckling 11-31 okt

Nov 2, 2018

Funktioner

Dubbla och parallella rapportmottagare – GUI – Del 1

Det här innefattar första delen i arbetet med att kunna ha dubbla rapportmottagare. Denna ändring innebär att det administrativa gränssnittet ändrats så att specifika mottagarinställningar kommer på ett kort och övriga gemensamma inställningar kommer på ett eget kort. I nästa steg kommer man kunna lägga två kort för de två rapportmottagarna.

Summering/Bulk för PDF-mottagare

När man bulkskickar många rapporter till PDF-mottagare behöver vi skapa en sammanställd PDF för dessa som kan användas som en manuell bokföringslista. Idag skickas alla PDF:er var för sig på mail. Vi har lagt till en sammanställnings-PDF till listan av PDF:er. Vi återanvänder konteringen och som GUI görs för debet och kredit i vanliga utläggsrapporten men delsummerar här all kontering för hela bulkskickningen. Utöver konteringsinformation kommer rubriken “Bokföringsunderlag” tillsammans med dagens datum synas, precis som med betalningsunderlag.

Sätta redovisningsvaluta för organisationen

Under inställningar finns nu kortet Hantering/Flöde, där under avancerade inställningar kan man nu ändra redovisningsvaluta för bolaget. Förvald är alltid SEK.

Exponering av felmeddelanden/validering för utlägg tillhörande en rapport

När en rapport skickas in och något saknas i ett utlägg så visas det nu visuellt vilka som är felaktiga så att man enkelt kan åtgärda de som behöver kompletteras. Detta finns nu på webben, kommer senare att släppas i apparna.

Buggfixar

  • Felmeddelande går ut trots att rapport gått igenom
  • Extra mailadress i vissa appar
  • Går inte att ange decimalkomma när man har finska som språk
  • Låst period överrensstämmer ej med Fortnox (tog inte hänsyn till sista dagen i låst period)
  • App listar inte alla organisationer
  • Kategoriseringen fungerar inte för företag med lönemottagare
  • ExternalVoucherErrorInformation ligger kvar trots lyckad sändning
  • Visma eEkonomi felmarkerar alla rapporter i samma bulk när kvittofel inträffar
  • När användare tas bort kan det ligga kvar externa id:n i databasen
Vi har även gjort mycket arbete för att förbättra prestandan i produkten generellt, både för slutanvändare, administratörer och partners.